Kerhoissa pelataan ja liikutaan – Eetu Martikainen soveltaa nyt aiempaa osaamistaan e-urheilun parissa

Perustamisesta saakka e-urheiluorganisaatio EXENin taustalla on ollut ajatus suomalaisen peli- ja e-urheilukulttuurin tukemisesta ja kehittämisestä vastuullisesti ja fiksusti. Jyväskyläläisen organisaation toiminta on näkyvää erityisesti Keski-Suomessa, ja tänä syksynä EXEN x FLOY CS:GO Akatemian lisäksi päätettiin panostaa alueen nuoriin pelikerhotoiminnalla, jossa nuoret pääsevät pelaamaan yhdessä turvallisessa ympäristössä ja kehittämään taitojaan. 

– Kerhoissa on kaikenlaisia junioreita, mukavaa porukkaa kaiken kaikkiaan. Pelikerhoissa pelaillaan, ja lisäksi on erilaisia liikuntaharjoitteita, kuten silmä-käsi-koordinaatioharjoituksia ja reaktioaikaharjoituksia, kuvailee kerhojen vetäjä, EXENin Eetu Martikainen. 

Matka EXENissä alkoi harjoittelupaikan hakemisen myötä. Martikainen opiskelee Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa liiketalouden tradenomiksi Sport Business Management –linjalla, ja opintoihin sisälty esimerkiksi urheilumarkkinointia, managerointia sekä tapahtumien järjestämistä. 

– Olen itse keskittynyt opinnoissa tehtävissä kurssitöissä esportsiin, sillä olen ollut kiinnostunut siitä yläasteajoista lähtien, Martikainen kuvailee. 

“Koen olevani hyvä opettamaan asioita” 

EXENiin Martikainen päätyi viime kevään lopulla, ja hän sulautui porukkaan hyvin. Tehtäviin on kuulunut pelikerhojen vetämisen lisäksi esimerkiksi tapahtumien järjestämistä sekä yleistä auttamista toimistolla. 

– Parasta on ollut rento tekeminen hyvässä porukassa, ja varsinkin noissa tapahtumissa, esimerkiksi JYPin Kickoff –tapahtumassa, kun pääsee tekemään porukalla niin se on ollut hauskaa, Martikainen kehuu. 

Pelikerhojen vetäminen nyt syksyllä opiskelujen ohella on ollut myös mielekästä tekemistä. Martikainen on aiemmin valmentanut esimerkiksi perinteisen urheilun puolella, ja päässyt nyt soveltamaan osaamistaan pelikerhojen puolella. 

– Pääsen hyödyntämään omaa osaamistani hyvin, ja koen myös olevani hyvä opettamaan asioita – sitähän se valmentaminen usein vaatii. 

Esports kiinnostaa, mutta se ei ole ainoa kiinnostuksen kohde 

Koska Martikaisen elämässä on tällä hetkellä paljon muutakin kuin työ, on hän laskuttanut tekemästään työstä FLOY Kevytyrittäjäpalvelun kautta. Yrittäjyys on pyörinyt ajatuksena Martikaisen mielessä usein. 

– Kevytyrittäjyys on aika helppo tapa ottaa kosketusta yrittämiseen, ainakin osittain. Oon miettinyt monesti yrittäjyyttä, ja varmaan kevytyrittäjyyden jälkeen voi olla helppoa ottaa se askel, Martikainen pohtii. 

Tulevaisuuden suunnitelmia impulsiiviseksi itseään kuvaileva Martikainen ei ole vielä lyönyt lukkoon. Kiinnostuksen kohteita on useita, ja esports on vain yksi niistä. Hän toteaa, että hyvän idean tullessa vastaan, hän tarttuu siihen. 

– Tulevaisuudessa tulen varmasti tekemään ainakin osittain jotain valmentamiseen liittyvää, ja varmasti jotain e-urheiluun liittyvää kun on kerran sellaisia opintojakin tehty. 

– Voi olla, että opiskelutkin jatkuu vielä myöhemmin jos sattuu kiinnostelemaan, Martikainen hymähtää. 

Jaa blogi

HAE