Kevytyrittäjä Tero Kupariharju hoitaa haastavat puunkaadot

Tero Kupariharju on metsuri, joka on erikoistunut haastavien puunkaatotehtävien suorittamiseen toimien pääasiassa Uudenmaan alueella. Toki Tero suorittaa ihan normaalejakin metsurin toimeksiantoja, mutta yleensä hänet kutsutaan remmiin kun kaadettava puu on tavalla tai toisella hankalassa paikassa, eikä sitä voi kaataa kokonaisena. Silloin puu on poistettava palasina; oksa ja rungon pätkä kerrallaan. Ja puun poistaminen tontilta palasina ei onnistu kuin kiipeämällä siihen. Joskus puun kaato saattaa edellyttää kiipeämistä jopa 25 metrin korkeuteen.

Jokainen ongelmapuun kaato on suunniteltava tarkkaan. Taajama-alueella kohteen välittömässä läheisyydessä on lähes poikkeuksetta esimerkiksi rakennuksia ja terassi- tai aitarakennelmia tms. Alapuolella oleven rakenteiden vuoksi Tero joutuu joskus laskemaan kaikki puun osat köysien varassa alas. Homma vaatii kiipeilytaitojen lisäksi kekseliäisyyttä. Jopa satojen kilojen painoisia palasten maahan lasku turvallisesti on ammattimiehen puuhaa ja myös fyysisesti haastavaa. Vaikeimmissa suurten ongelmapuiden poistamisissa on Tero joutunut ”keikkumaan” valjaiden varassa yli viisikin tuntia.

Työtehtävät vaihtelevat yksittäisten oksien poistamisesta kokonaisen kiinteistön puuston kaatamiseen, poistoon ja kantojen jyrsintään. Toimeksiannon mukaan Tero jättää jälkeensä siistityn työkohteen aina klapipinoon asti.

Miten päädyit nykyisen ammattiisi?

Oikeastaan ajauduin vaativiin puunkaatotehtäviin kiipeilyharrastukseni kautta. Koska minulla on puolustusvoimista köysikouluttajan pätevyys, pyysi metsuriystäväni minulta apua kiipeilytaitoa vaativaan puunkaatoon. Huomasin viihtyväni työssä, jossa voin yhdistää kiipeilyharrastukseni ja ongelmatilanteiden ratkaisun.

Miksi kevytyrittäjyys?

Vaikka minulla on yhteiskumppaneita tulee välillä tilanteita, joissa tarvitsen kohteeseen tilapäistä aputyövoimaa. FLOY laskutuspalvelun kautta voin helposti hoitaa lisää käsiä tilapäiseen työvoiman tarpeeseen. Palveluideni kysyntä on jossain määrin kausiluontoista, joten kevytyrittäjyys on ollut minulle sopivampi ratkaisu kuin oma yritys. FLOY on luotettava yhteistyökumppani se antaa minulle turvaa mm. tilaajavastuuasioissa.

Kokemuksesi FLOY laskutuspalvelun asiakkaana

Eniten arvostan henkilökohtaista ja oikeasti joustavaa palvelua.

Tero Kupariharju
Tilaukset ja kyselyt: 044 7610 434

Metsuri Tero Facebookissa.

Jaa blogi

HAE