What is Light Entrepreneurship

FLOY Invoicing Service helps light entrepreneurs earn money without dealing with the obligations related to entrepreneurship. You do not need to worry about accounting, social security contributions, pensions, insurances or value-added tax payments. You do not even need a business ID. Light entrepreneurship adapts flexibly to your life and does not bind you to continuous, year-round work. You can work when it suits you the best and leave the rest, such as billing, debt collection, taxes and insurances, to FLOY.

TOIMINIMI VAI KEVYTYRITTÄJYYS?

Suomessa on noin 300 000 yritystä, joista noin 93 prosenttia on pienyrityksiä. Oma yritys tuo tekemiseen vapautta mutta myös vastuita. Toiminimi on perustamiskustannuksiltaan edullisin yritysmuoto, mutta yritysmuoto pitää sisällään merkittävän riskin. Toiminimellä työskentelevä henkilö on juridisesti yksityinen elinkeinonharjoittaja ja hän on henkilökohtaisella omaisuudellaan täydessä vastuussa kaikista yritystoiminnan aiheuttamista menoista.
Kevytyrittäjyys on vaihtoehto toiminimelle. Se ei kuitenkaan sovellu ihan kaikille toimialoille. Keskeisin etu kevytyrittäjyydessä on riskittömyys. Kevytyrittäjä ei voi toiminnallaan velkaantua. Kevytyrittäjyys on myös turvallinen tapa kokeilla yrittäjämäistä toimintaa ennen varsinaisen yrityksen perustamista. Alla olevassa taulukossa on vertailtu toiminimen ja kevytyrittäjyyden keskeisiä eroja.

TOIMINIMI

kevytyrittäjyys

KEVYTYRITTÄJYYS

Who can be a Light Entrepreneur

WHEN YOU WANT TO TRY IT

Light entrepreneurship is also a great way to try entrepreneurship without any risk. It is suitable for a start-up entrepreneur or as an additional income in addition to your daily work. You can even earn extra money with your hobby.

STUDENT

It is possible to finance your studies in full or in part with light entrepreneurship. Invoicing for occasional jobs is easy through the FLOY invoicing service.

influencer

People earn their income also through the web as an influencer: a blogger or a vlogger. If your passion is to produce interesting content for the web, and not so much fussing with your business, billing is a convenient way to cash out your income.

KEVYTYRITTÄJYYS – KYMMENEN FAKTAA

1 Kevytyrittäjyyspalvelu eli laskutuspalvelu tarjoaa mahdollisuuden työn laskuttamiseen ilman omaa yritystä.

Kevytyrittäjyys sopii hyvin henkilölle, joka haluaa ansaita elantonsa ammattitaidollaan, mutta ei halua pyörittää yritystä ja ottaa vastuulleen yrittämiseen liittyviä ”paperitöitä” ja velvoitteita. Laskutuspalvelun käyttö on täsmäratkaisu myös mm. sesonki-, satunnais-, freelancer-, kausi-, kesä- tai projektitöiden laskuttamiseen.

2 Kevytyrittäjä on verotuksellisesti palkansaaja.

Kevytyrittäjän on kuitenkin otettava pakollinen YEL-vakuutus (yrittäjän eläkevakuutus) kun yrittäjämäinen toiminta katsotaan jatkuvaksi.

3 Liittyminen työttömyyskassaan.

Kevytyrittäjä voi liittyä työttömyyskassaan ja on myös oikeutettu sairaspäivärahaan maksaessaan YEL-vakuutusta.

4 Kevytyrittäjäksi ryhtyminen ei maksa mitään eikä velvoita mihinkään.

Työskentelyn voi aloittaa vaikka samana päivänä kun rekisteröityy FLOY:n palveluun. Kevytyrittäminen on riskitöntä. Mitään kuluja ei synny ennen kuin on suorittanut laskutettavaa työtä. Silloinkin FLOY:n komissio on vain 4% laskun arvonlisäverottomasta summasta.

5 Kevytyrittäjyys on turvallinen tapa harjoitella yrittäjyyttä tai testata yritysideaa.

Se mahdollistaa yrittäjämäisen toiminnan henkilölle, joka haluaa kokeilla yrittäjämäistä toimintaa ilman riskiä.

6 Starttirahan hakeminen.

Kevytyrittäjyys ei estä hakemasta myöhemmin starttirahaa jos haluaa perustaa yrityksen kevytyrittäjyyden jälkeen.

7 Helppoa toimeksiantajalle.

Laskutuspalvelun käyttö mahdollistaa vaivattoman ratkaisun tilapäisen työn tarjoajalle, joka haluaa, että teetetystä työstä maksetaan kaikki lailliset verot ja vakuutukset.

8 Vaihtoehto palkkaamiselle.

Kevytyrittäjyys on vaihtoehto palkkaamiselle silloin kun yrityksen kannalta perinteisen työsopimuksen solmiminen ei ole mahdollista tai kannattavaa.

9 Kuitenkaan aina kevytyrittäjyys ei onnistu.

Kevytyrittäjyys ei sovellu joihinkin elinkeinoluvan varaisiin ammatteihin kuten esimerkiksi terveydenhuoltoon tai järjestyksen valvontaan liittyvät tehtävät.

Kevytyrittäjyys on suosittua
Suomessa on jo yli 100 000 kevytyrittäjää. Sattumaa? Tuskin. Kevytyrittäjyys on tekijän ratkaisu.