Ajankohtaista tietoa!

22.7.2021

Jotkut asiakkaat ovat raportoineet virheilmoituksesta etusivun rekisteröinnissä. Rekisteröidy- sivun kautta rekisteröinti on kuitenkin onnistunut normaalisti. Jos siis koet ongelmia rekisteröinnin suhteen etusivun linkistä, mene rekisteröidy- sivulle ja suorita se sieltä. Pyrimme korjaamaan etusivun linkin mahdollisimman pian.

20.7.2021

Uudet tuulet puhaltavat FLOY:ssa ja olemme vaihtamassa käyttöjärjestelmämme edistyneempään ja automatisoidumpaan versioon. Uudet asiakkaamme rekisteröidyttyään ohjaantuvat automaattisesti uuteen järjestelmään. Uusi järjestelmä poistaa kevytyrittäjältä paljon ns. ”lapiotyötä”, kun muutaman ensimmäisen laskun jälkeen olet saanut luotua omaa kortistoa. Tämän jälkeen laskujen luominen onnistuu todella helposti ja nopeasti. Uusi järjestelmämme toimii erinomaisesti myös mobiilissa. Vanhaan järkestelmään pääset edelleen kirjautumaan osoitteessa www.floy-extra.net

Uuden järjestelmän käyttöönotossa voit ottaa tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluumme soittamalla numeroon

+358102009270 tai sähköpostilla asiakaspalvelu@floy.fi

FAQ - usein kysytyt kysymykset

Se on helppoa kuin heinänteko. Täytät vain FLOY:n rekisteröitymislomakkeen. Saat sähköpostiisi käyttäjätunnukset ja FLOY Kevytyrittäjäpalvelun käyttöohjeet. Rekisteröityminen on ilmaista, eikä velvoita mihinkään. Kun aloitat työskentelyn, täytä ensin työnaloittamislomake FLOY:n sivuilla ja ei muuta kuin hihat rullalle. Laskutustiedot voit lähettää FLOY:lle helposti sähköisen palvelumme kautta. FLOY hoitaa puolestasi kaikki tarpeelliset paperityöt aina eläkemaksuista ALV:in maksamiseen ja vakuutuksista sosiaaliturvamaksuihin asti sekä tilittää palkkion suoraan tilillesi. Tarpeen tullen hoidamme myös saataviesi perinnän.

Kevytyrittäjyys sopii kaikille, jotka haluavat ansaita osaamisellaan ilman yrittäjyyteen liittyviä paperitöitä. Kevytyrittäjyys on myös loistava tapa kokeilla yrittäjämäistä toimintaa riskittä. Kevytyrittäjyys soveltuu myös opiskelun tai toisen työn ohessa tehtäviin sivutöihin tai urakoihin. Perinteisesti freelancer-tyyppinen ammatinharjoittaminen on edellyttänyt omaa y-tunnusta ja vähintää omaa toiminimeä – vaan ei enää; kevytyrittäjyys on täsmäratkaisu kaikille peridioittain tai muuten epäsäännöllisesti ammattiaan harjoittaville. Tee työ – lähetä laskutustiedot ja nosta rahat. Nopeaa, helppoa ja turvallista.

Laskutus FLOY:n kautta on edullista ja hinnoittelu on selkeää. Palvelumaksu veloitetaan vasta palkkiomaksun yhteydessä ja samaan maksusuoritukseen voit yhdistä useamman laskun. Palvelumaksu on 4% arvonlisäverottomasta laskutussummasta. Esimerkiksi 1000 € laskusta (alv 0%) on FLOY:n palkkio vain 40,00 €.
Lisäksi FLOY pidättää verottajalle veroprosenttisi mukaisen ennakonpidätyksen ja mahdollisen arvonlisäveron sekä huolehtii lakisääteisestä SAVA-maksustasi. Kaikki FLOY Kevytyrittäjät ovat automaattisesti tapaturmavakuutettuja (kevytyrittäjän tapaturmavakuutus). SAVA maksun osuus on 1.53%  ja lisämaksun osuus on 2,5% laskutuksen arvonlisäverottomasta loppusummasta.
FLOY:n pidättämät maksut voit vähentää tulonhankkimiskustannuksina omassa verotuksessasi.
Kokeile Palkkalaskurillamme miten edullinen FLOY:n palvelu on.

Kyllä olet, kunhan olet rekisteröitynyt ja aktivoinut työilmoituksen käyttöjärjestelmässämme. FLOYlla on monia muita laskutuspalveluyrityksiä kattavampi tapaturmavakuutus kevytyrittäjälle, joka työtapaturman sattuessa oikeuttaa YEL- työtulon määrästä riippumattomaan päivärahakorvaukseen tiettyjen ehtojen täyttyessä. Lisää tietoa tästä löydät käyttöjärjestelmästämme.

Kevytyrittäjä tai henkilö, joka käyttää laskutuspalvelua tekemänsä työsuorituksen laskuttamiseen ei ole juridisesti yrittäjä, eikä toisaalta ihan tavallinen palkansaajakaan. Kevytyrittäjä on verotuksellisesti palkansaaja, jolla saattaa olla lakisääteinen velvollisuus maksaa YEL-maksua eli yrittäjän eläkevakuutusta. Jokaisen laskutuspalvelun kautta veloitettavan työsuorituksen ajaksi muodostuu määräaikainen työsuhde. Työvoimapoliittisesti ja eläkevakuuttamisen kannalta FLOY:n kautta tehty työ luetaan yrittäjämäisesti tehdyksi työksi. Yrittäjän eläkevakuutus eli YEL-vakuutus on pakollinen, kun kaikki seuraavat ehdot täyttyvät kohdallasi:

 

  • Työtulosi ovat vähintään 8 063,57 euroa 12 kuukauden ajanjaksolla.
  • Kevytyrittäminen laskutuspalvelun kautta on toistuvaa eli lähetät useamman kuin yhden laskun tai toimintasi kauttamme jatkuu vähintään neljä kuukautta.
  • Olet 18-67 vuotias.
  • Et saa työeläkelakien mukaista vanhuuseläkettä.

YEL-vakuutuksen voit ottaa myös jälkikäteen; se on kuitenkin otettava 6 kuukauden sisällä siitä, kun YEL-vakuuttamisen ehdot täyttyvät, jotta laiminlyömiskorotukselta voidaan välttyä.

Lue lisää YEL-maksuista Veritaksen sivuilta »
Veritaksen YEL-laskuri »

FLOY Kevytyrittäjäksi rekisteröityminen ei sitouta mihinkään. Voit laskuttaa töitäsi kauttamme, mutta mitään velvoitetta siihen ei ole. Kun haluat käyttää palveluamme – me palvelemme. Ainut mihin odotammme Sinun sitoutuvan on sovitun työtehtävän ammattimaiseen suorittamiseen. Kun olet työsi tehnyt ja palkkiosi ansainnut, voit luottaa siihen, että FLOY hoitaa laskutuksen ja tilittää palkkiosi nopeasti.

Kannattaa. Voit testata riskittä liikeideasi aloittamalla FLOY Kevytyrittäjänä. Sinun ei tarvitse sitoutua yrittäjän velvollisuuksiin, pääset aloittamaan työt heti ja voit keskittyä paperisodan sijaan oman ammattitaitosi hyödyntämiseen.

 

Rekisteröidyttyäsi palveluun voit luoda ensimmäisen laskun vaikka samantien. Kokeillessasi FLOY Kevytyrittäjyyttä et menetä mahdollisuutta starttirahaan. Jos myöhemmin päättäisitkin ryhtyä itsenäiseksi yrittäjäksi, on se paljon helpompaa; sinulla on jo valmiita asiakkaita ja kokemusta markkinointi- ja myyntityöstä.

 

Jos markkinoilta ei löydy tarpeeksi tilausta ideallesi, kevytyrittäjänä voit lopettaa toimintasi nopeasti ja täysin ilman hankalaa byrokratiaa. Mikäli perustat oman yrityksen eikä yritys kannatakaan, on sen lopettaminen hankalaa. Perustaessasi yrityksen olet myös luopunut työntekijän työttömyysturvasta ja sen takaisin saaminen on aikaavievää. Kevytyrittäjyyden lopettaminen onnistuu pelkällä lopettamisilmoituksella YEL-rekisteriin.

Mikäli liikevaihtosi vaihtelee kausittain tai on pienehkö, niin FLOY:n palvelu on järkevämpi ratkaisu. Edullinen palvelumaksumme lasketaan vain laskutuksesta eikä mitään juoksevia kuukausikuluja ole. Yrittäjänä kiinteiden kulujen määrä kuukausitasolla voi olla hyvinkin huomattava suhteessa liikevaihtoon.

 

Oman yrityksen kannattavuus riippuu siitä onko sinulla riittävän laaja asiakaskunta, joka takaa vakiintuneet tulot ja paljonko yrityksen hallinnollisia asioita joutuu teettämän ulkopuolisilla.

Toimiessasi FLOY Kevytyrittäjänä et perusta omaa yritystä vaan olet FLOY:n palkansaaja; näin et myöskään menetä mahdollisuutta starttirahaan. Mikäli päätät myöhemmin perustaa oman yrityksen ja haet starttirahaa, voidaan aiemmin harjoitettu yrittäjämäinen toiminta FLOY:n kautta katsoa puoltavaksi asiaksi.

Pääsääntöisesti maksamme palkkiosi kun laskuttevan toimeksiantajan suoritus näkyy järjestelmässämme. Voit myös sopia kanssamme keräätkö useamman laskun sisään ennen tilittämistä ja milloin haluat summat tilitettäväksi. 

 

Saat tekstiviestillä ilmoituksen palkkion maksamisesta. Saat myös jokaisen palkanmaksun yhteydessä palkkaerittelyn sähköpostiisi.

 

Voit laskuttaa. Tarvitsemme verokortin viimeistään siinä vaiheessa kun haluat saada palkan. Verokortti kannattaa toimittaa ajoissa niin palkanmaksu voidaan suorittaa ilman turhia odotteluja.

Laskuttaminen tapahtuu Floy-palvelun kautta, johon saat tunnukset rekisteröityessäsi.

 

Ensiksi voit laskea palkkalaskurillamme paljonko sinun tulee laskuttaa saadaksesi tietyn suuruisen palkan tilillesi. Laskuri toimii myös kätevänä apuna, kun suunnittelet hintaa palvelullesi.

 

Työsi lisäksi voit laskuttaa matkakuluja, materiaaleja, tarvikkeita, työkalukorvauksia, yms. Voit sopia näiden hinnat toimeksiantajasi kanssa suoraan. Laskutettavat matkakulut eivät liity verotuksessa vähennettäviin verottajan ohjeiden mukaisiin enimmäismääriin vaan nekin voitte sopia vapaasti.

 

Palkanmaksun kannalta nämä eivät ole verotuksellisesti korvattavia kuluja, vaan ne siirtyvät normaalisti palkaksesi laskun loppusumman perusteella.

 

Muista laskuttaa tarvittaessa ALV. Yrityksille hinnat ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa (esim. 1000 euroa, +ALV). Yksityishenkilöille puolestaan aina arvonlisäverollisilla hinnoilla (esim. 1240 euroa, sisältäen ALV:n).

Voit laskuttaa kaikilla käytössä olevilla alv-kannoilla, myös arvonlisäveroton laskutus ja käänteinen ALV onnistuu. Alastasi johtuen voi arvonlisävero laskussa olla pienempi, sillä laskutamme alasi arvonlisäveron mukaisesti.

Ilmoittaessasi tarjoamasi palvelun myyntihinnan, muista aina mainita onko hinta arvonlisäverollinen (sis.alv 24%) vai arvonlisäveroton (alv 0%). Yksityishenkilöille hinnat on aina ilmoitettava arvonlisäverollisina.

 

Lasku lähetään asiakkaalle arkisin saman päivän aikana. Tarkistamme aina laskun tiedot ennen sen lähettämistä. Mikäli antamissasi laskutustiedoissa on epäselvyyksiä, otamme sinuun yhteyttä ennen laskun lähettämistä.

Opiskelijan on itse huolehdittava, että henkilökohtainen vuosituloraja ei ylity. Tietoa opiskelijan tuloista ja niiden vaikutuksesta opintotukeen löydät Kelan sivuilta.

FLOY Oy on Tilaajavastuu.fi -palvelun luotettava kumppani. Tämä antaa sinulle, sekä työntilaajalle varmuuden, että toimimme lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Pyynnöstä toimitamme tilaajavastuulain mukaisen todistuspaketin sähköpostilla veloituksetta.