Kevytyrittäjä Tipi Erkkilä on ollut rakennusalalla nuoresta lähtien

Kevytyrittäjyys sopii hyvin rakennusalalle. Tipi Erkkilä on rakennusalan ammattilainen, joka on ollut rakentamassa niin Itäkeskuksen ravintolamaailmaa kuin Lohjan ja Tuusulan asuntomessukohteitakin. “Tällä alalla saa tehdä monenlaista, kohteet ja asiakkaat vaihtelevat ja päivät ovat hyvällä tavalla erilaisia. Jos ollaan samalla työmaalla FLOY:n kavereiden kanssa, niin neuvon usein myös työnjohtoa.”

Mistä kaikki alkoi ja missä ollaan nyt

Rakennusala on vuosien saatossa tullut hyvin tutuksi. Erkkilä kertaa uransa alkuvaiheita: “Menin 15-vuotiaana kummisedän rakennusliikkeeseen Raumalla, sieltä se kiinnostus alaa kohtaan alkoi. Sitten lähdin Moskovaan, tulin Helsinkiin, välissä Norjaan ja Norjasta taas Suomeen. Norjassa minulla oli oma toiminimi, ja kyllä siinä pärjäsi, mutta ei minua ole luotu paperitöiden tekemiseen. Kevytyrittäjyys sopii hyvin rakennusalalle ja on ainoa oikea ratkaisu itselleni. Kun tulee kotiin myöhään, niin pitäisi alkaa tehdä paperitöitä, silloin ne jää helposti tekemättä.”

Tyypillisesti herätys on klo 5:20, sillä seitsemältä pitää olla työmaalla. Työpäivä on periaatteessa seitsemästä neljään, mutta monesti menee iltaan saakka. Etenkin silloin kertyy pitkiä päiviä, kun täytyy panostaa, että kohde saadaan valmiiksi ja luovutettua. Päivän päätteeksi suunnitellaan seuraavan päivän työkaluja, ja jos rakennustyömaa vaihtuu, niin valmistellaan uudelle työmaalle siirtymistä.

Rakennusalalla Erkkilää on pitänyt työn mielekkyys ja se, että aina oppii uutta. Parasta on, että työ on monipuolista ja työmaat erilaisia, sekä aina tapaa uusia ihmisiä. Nykyisin toimialue on Uusimaa ja asiakkaina on niin suuria kuin pienempiäkin yrityksiä, sekä yksityishenkilöitä. Viimeaikaisia kohteita löytyy niin asuntomessualueilta, Itäkeskuksen ravintolamaailmasta kuin kouluistakin. “FLOY:n kanssa toimiessa on muun muassa se etu, että on mukana hyvässä verkostossa. Kun on tarvittu lisätyövoimaa jollekin työmaalle, on kysytty, että tiedätkö ja tunnetko ketään ja sitä kautta saatu taas hommat rullaamaan sujuvasti”, Erkkilä kertoo.

Korona-aika ei onneksi ole vaikuttanut Erkkilän työhön: “Hommaa on riittänyt. Nyt korona-aikana on ollut hyvä, että meillä on ollut aika pieniä työmaita, eikä satoja ihmisiä samassa paikassa.”

Miksi kevytyrittäjyys ja FLOY?

Erkkilä ryhtyi kevytyrittäjäksi kesällä 2017. Hän kuuli kevytyrittäjyydestä ystävältään ja keskusteli sen jälkeen aiheesta FLOY:n toimitusjohtajan, Tommi Hämäläisen kanssa. Muista laskutuspalveluista Erkkilä ei ollut silloin kuullutkaan. Keskustelut vakuuttivat, että kevytyrittäjyys olisi fiksu ratkaisu. “Päädyin FLOY:hin ystävän suosituksesta ja tämä on ollut todella hyvä ratkaisu. Siitä lähtien on homma toiminut hyvin”, Erkkilä jatkaa. 

Erkkilän mielestä FLOY:n toiminnassa parasta on, että apua on aina saatavilla, ettei tarvitse yksin pähkäillä. “Tommi on niin läsnä ja auttaa aina tarvittaessa, jos on jotain ongelmia laskujen teossa. Tällainen asiakaspalveluasenne on todella tärkeä! Lisäksi on hienoa, että kun tulee tarpeita tilapäiselle lisätyövoimalle, on FLOY:n verkostosta löytynyt osaavat kaverit työmaalle.”

Kevytyrittäjyys helpottaa Erkkilän arkea merkittävästi, sillä paperityöt jäävät häneltä kokonaan pois. Näin jää enemmän vapaa-aikaa kotona ja perheen kanssa. Palkka on parempi kun saa laskuttaa omasta työstään, kuin jos olisi palkallisena. Ja toki saa myös enemmän vaikuttaa niihin töihin, joita ottaa vastaan. 

Uutta yritystoimintaa harkitseville, aloittaville yrittäjille Erkkilällä on seuraava neuvo: “Suosittelen lämpimästi kevytyrittäjyyttä. Jos perustat toiminimen, niin olet siinä niin kiinni. Täytyy ehkä ottaa lainaa, maksaa ennakkoverot ja niin edelleen. Kevytyrittäjänä saat samat edut, vaikkei ole y-tunnusta, ja voit kuitenkin kutsua itseäsi yrittäjäksi. Pääset keskittymään siihen työhön minkä parhaiten osaat, eikä kirjanpitoon ja muihin paperitöihin, jotka voi hyvin antaa myös laskutuspalvelun hoidettavaksi.”

Lue lisää aiheesta toiminimiyrittäjyys/kevytyrittäjyys

Tipi Erkkilä
Tilaukset ja kyselyt: 045 2010 973

Jaa blogi

HAE