Kenelle kevytyrittäjyys sopii?

Kenelle kevytyrittäjyys sopii?

 

Kevytyrittäjyys on yksi suosituimmista tavoista työskennellä Suomessa. Kevytyrittäjä voi tehdä töitä itsenäisesti ja laskuttaa asiakkailtaan ilman oman yrityksen perustamista. Kevytyrittäjyys sopii erityisesti niille, jotka haluavat aloittaa oman liiketoiminnan, mutta eivät halua käyttää aikaa yrityksen perustamiseen tai haluavat testata liikeideaansa ennen varsinaista yrityksen perustamista.

 

Mikä on kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on työskentelymuoto, jossa henkilö tekee töitä itsenäisesti ilman oman yrityksen perustamista. Kevytyrittäjä voi laskuttaa asiakkaitaan palveluistaan laskutuspalvelun kautta. Laskutuspalvelu hoitaa laskutuksen, verotuksen ja kirjanpidon kevytyrittäjän puolesta. Kevytyrittäjyys on siis eräänlainen kevyempi tapa työskennellä yrittäjämäisesti ilman liiketoiminnan kokonaisvaltaista hoitamista.

 

Kuinka kevytyrittäjyys toimii?

Kevytyrittäjä voi tehdä töitä itsenäisesti ja laskuttaa asiakkaitaan laskutuspalvelun kautta. Laskutuspalvelu hoitaa laskutuksen, verotuksen ja kirjanpidon kevytyrittäjän puolesta. Kevytyrittäjä ei tarvitse omaa yritystä, vaan voi toimia yksityishenkilönä. Laskutuspalvelu toimii kevytyrittäjän nimissä ja veloittaa palvelusta pienen provision.

Mikä on kevytyrittäjyyden etu?

 

Kevytyrittäjyyden etu on sen helppous ja nopeus. Kevytyrittäjä voi aloitta

a työskentelyn heti ilman omaa yritystä. Lisäksi kevytyrittäjän ei tarvitse huolehtia kirjanpidosta, verotuksesta ja laskutuksesta, koska laskutuspalvelu hoitaa kaiken puolesta. Kevytyrittäjä voi keskittyä täysin omaan työhönsä ja asiakassuhteisiinsa.

 

Mikä on kevytyrittäjyyden haittapuoli?

Kevytyrittäjyyden haittapuolena voi olla se, että laskutuspalvelu veloittaa palvelustaan pienen provision, joka voi olla kalliimpi kuin oman yrityksen perustamiskustannukset pitkällä aikavälillä. Lisäksi kevytyrittäjä voi joutua luopumaan tietystä määrästä omaa itsenäisyyttä, koska laskutuspalvelu hoitaa verotuksen ja kirjanpidon. Kevytyrittäjän on myös syytä huomioida, että kevytyrittäjyys ei ole oma oikeudellinen muotonsa, vaan kevytyrittäjä toimii yksityishenkilönä.

Miten aloitan kevytyrittäjyyden?

 

Kevytyrittäjyyden aloittaminen on helppoa. Sinun tulee löytää sopiva laskutuspalvelu, joka sopii sinun tarpeisiisi ja laskuttaa asiakkaasi puolestasi. Useat laskutuspalvelut tarjoavat ilmaisia kokeilujaksoja, joiden avulla voit testata palvelun toimivuutta. Kun olet löytänyt sopivan laskutuspalvelun, voit aloittaa työskentelyn kevytyrittäjänä heti.

 

 

 

Q1: Voiko kevytyrittäjyys olla päätyö?

A1: Kyllä voi. Kevytyrittäjyys on erinomainen tapa aloittaa yrittäjänä, ja se voi olla myös pääasiallinen tulonlähde. Kevytyrittäjyydessä ei ole minimipalkkaa, joten kevytyrittäjän tulot voivat vaihdella paljon. Monet kevytyrittäjät kuitenkin ansaitsevat hyvin ja pystyvät elättämään itsensä pelkästään kevytyrittäjyydellä.

 

Q2: Onko kevytyrittäjyys helppo tapa aloittaa yrittäjänä?

A2: Kevytyrittäjyys on erittäin helppo tapa aloittaa yrittäjänä. Kevytyrittäjyys ei vaadi suuria investointeja tai monimutkaista byrokratiaa. Kevytyrittäjyys on myös hyvä tapa testata liikeideaasi ennen kuin perustat varsinaisen yrityksen. Kevytyrittäjyys tarjoaa sinulle mahdollisuuden aloittaa yrittäjänä ilman suurta riskiä.

Q3: Miten kevytyrittäjyys eroaa perinteisestä yrittäjyydestä?

 

A3: Kevytyrittäjyys eroaa perinteisestä yrittäjyydestä siten, että kevytyrittäjä ei ole oikeudellisesti itsenäinen yrittäjä. Kevytyrittäjä toimii yrittäjämäisesti, mutta on käytännössä palkkatyössä. Kevytyrittäjä laskuttaa asiakkaita laskutuspalvelun kautta, mutta ei ole vastuussa yrityksen toiminnasta. Kevytyrittäjyys on myös huomattavasti vähemmän byrokraattista kuin perinteinen yrittäjyys.

 

 

Q4: Tarvitsenko omaa yritystä, jos olen kevytyrittäjä?

A4: Et tarvitse omaa yritystä, jos olet kevytyrittäjä. Kevytyrittäjä toimii yrittäjämäisesti, mutta ei ole oikeudellisesti itsenäinen yrittäjä. Kevytyrittäjä laskuttaa asiakkaita laskutuspalvelun kautta, mutta ei ole vastuussa yrityksen toiminnasta.

 

Q5: Voinko olla kevytyrittäjä samalla kun olen töissä?

A5: Kyllä voit. Kevytyrittäjyys on erinomainen tapa ansaita lisätuloja samalla kun olet töissä. Kevytyrittäjyys on joustavaa ja voit tehdä töitä silloin kun sinulle sopii. Huomioi

 

HAE