MITÄ ON KEVYT-YRITTÄJYYS?

FLOY laskutuspalvelun kevytyrittäjänä voit laskuttaa työsi ilman yrittäjyyteen liittyviä velvoitteita. Sinun ei tarvitse huolehtia kirjanpidosta, SOTU-maksuista, eläkemaksuista, vakuutuksista tai murehtia alv-maksuista. Et myöskään tarvitse omaa y-tunnusta. Kevytyrittäjyys mukautuu elämääsi joustavasti, eikä velvoita ympärivuotiseen jatkuvaan toimintaan. Teet töitä kun Sinulle parhaiten sopii ja jätät laskutuksen, perinnän, alv-maksut ja vakuukset yms. FLOY:n huoleksi.

 

TOIMINIMI VAI KEVYTYRITTÄJYYS?

Suomessa on noin 300 000 yritystä, joista noin 93 prosenttia on pienyrityksiä. Oma yritys tuo tekemiseen vapautta mutta myös vastuita. Toiminimi on perustamiskustannuksiltaan edullisin yritysmuoto, mutta on hyvä muistaa, ettei yrittämisen byrokratia vain sovellu kaikille, vaikka olisikin jonkin alan ammattilainen ja oma osaaminen olisi helppo myydä sitä tarvitseville. Toiminimellä työskentelevä henkilö on juridisesti yksityinen elinkeinonharjoittaja ja hän on henkilökohtaisella omaisuudellaan täydessä vastuussa kaikista yritystoiminnan aiheuttamista menoista.
Kevytyrittäjyys on vaihtoehto toiminimelle. Myös kevytyrittäjä on yrittäjä, mutta verotuksellisesti hän on palkansaaja, laskutus Kevytyrittäjyys ei sovellu ihan kaikille toimialoille. Keskeisin etu kevytyrittäjyydessä on riskittömyys ja se on esimerkiksi turvallinen tapa kokeilla yrittäjämäistä toimintaa ennen varsinaisen yrityksen perustamista. Alla olevassa taulukossa on vertailtu toiminimen ja kevytyrittäjyyden keskeisiä eroja.

TOIMINIMI

kevytyrittäjyys

KEVYTYRITTÄJYYS

KENELLE KEVYTYRITTÄJYYS SOPII

AMMATTILAISELLE

Oman alansa osaajalle, joka haluaa työllistää itse itsensä ja valita asiakkaansa ja työaikansa, mutta jolle perinteinen yrittäjyys ei syystä tai toisesta sovellu. Esimerkiksi paperitöiden ja byrokratian takia. Me hoidamme tämän osan puolestasi. 

OPISKELIJALLE JA SATUNNAISEN TYÖN TEKIJÄLLE

Opiskelun rahoittaminen kokonaan tai osittain kevytyrittäjyydellä on mahdollista. Satunnaisten töiden laskuttaminen on helppoa FLOY laskutuspalvelun kautta. Voit ansaita helposti lisätienestejä oman työsi ohessa.

VAIKUTTAJALLE

Moni saa nykyisin tulonsa kokonaan tai osittain webin kautta vaikuttajana: blogaajana tai vlogaajana. Jos intohimosi on tuottaa kiinnostavaa sisältöä nettiin, on laskutuspalvelu kätevä tapa kotiuttaa tulot. Voit keskittyä pelkästään luovaan työhön.

KEVYTYRITTÄJYYS – KYMMENEN FAKTAA

1 Kevytyrittäjyyspalvelu eli laskutuspalvelu tarjoaa mahdollisuuden työn laskuttamiseen ilman omaa yritystä.

Kevytyrittäjyys sopii hyvin henkilölle, joka haluaa ansaita elantonsa ammattitaidollaan, mutta ei halua pyörittää yritystä ja ottaa vastuulleen yrittämiseen liittyviä ”paperitöitä” ja velvoitteita. Laskutuspalvelun käyttö on täsmäratkaisu myös mm. sesonki-, satunnais-, freelancer-, kausi-, kesä- tai projektitöiden laskuttamiseen.

2 Kevytyrittäjä on verotuksellisesti palkansaaja.

Kevytyrittäjän on kuitenkin otettava pakollinen YEL-vakuutus (yrittäjän eläkevakuutus) kun yrittäjämäinen toiminta katsotaan jatkuvaksi.

3 Liittyminen työttömyyskassaan.

Kevytyrittäjä voi liittyä yrittäjien työttömyyskassaan, jos YEL-työtulo on vähintään 13247€ vuodessa (2021) ja on myös oikeutettu sairaspäivärahaan maksaessaan YEL-vakuutusta.

4 Kevytyrittäjäksi ryhtyminen ei maksa mitään eikä velvoita mihinkään.

Työskentelyn voi aloittaa vaikka samana päivänä kun rekisteröityy FLOY:n palveluun. Kevytyrittäminen on riskitöntä. Mitään kuluja ei synny ennen kuin on suorittanut laskutettavaa työtä. 

5 Kevytyrittäjyys on turvallinen tapa harjoitella yrittäjyyttä tai testata yritysideaa.

Se mahdollistaa yrittäjämäisen toiminnan henkilölle, joka haluaa kokeilla yrittäjämäistä toimintaa ilman riskiä.

6 Starttirahan hakeminen.

Kevytyrittäjyys ei estä hakemasta myöhemmin starttirahaa jos haluaa perustaa yrityksen kevytyrittäjyyden jälkeen.

7 Helppoa toimeksiantajalle.

Laskutuspalvelun käyttö mahdollistaa vaivattoman ratkaisun tilapäisen työn tarjoajalle, joka haluaa, että teetetystä työstä maksetaan kaikki lailliset verot ja vakuutukset.

8 Vaihtoehto palkkaamiselle.

Kevytyrittäjyys on vaihtoehto palkkaamiselle silloin kun yrityksen kannalta perinteisen työsopimuksen solmiminen ei ole mahdollista tai kannattavaa.

9 Kuitenkaan aina kevytyrittäjyys ei onnistu.

Kevytyrittäjyys ei sovellu joihinkin elinkeinoluvan varaisiin ammatteihin kuten esimerkiksi terveydenhuoltoon tai muihin viranomaisluvan vaativiin tehtäviin.

Kevytyrittäjyys on suosittua
Suomessa on jo yli 100 000 kevytyrittäjää. Sattumaa? Tuskin. Kevytyrittäjyys on tekijän ratkaisu.