Toimiala

E-urheilija

E-urheilija- Laskuta työsi FLOY kevytyrittäjänä! Laskuttaminen on helppoa ja nopeaa! 

 

E-urheilija! FLOY kevytyrittäjyys sopivat erinomaisesti sinulle! Kevytyrittäjänä voit päättää itse, kenelle teet töitä, milloin ja mihin hintaan. FLOY hoitaa laskutukseen liittyvän byrokratian, jotta sinä saat keskittyä olennaiseen-eli e-urheiluun!.

 

  • Et tarvitse omaa yritystä tai y-tunnusta.
  • Päätä itse, kenelle työsi teet, milloin ja mihin hintaan.
  • Et ole kirjanpitovelvollinen
  • Saat rahat palkkana tilillesi

Aloittaminen on aina ilmaista, eikä sinun tarvitse sitoutua palveluun- voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa

 

FLOY kevytyrittäjä palveluun rekisteröityminen on ilmaista ja maksat vain silloin, kun laskutat tekemästäsi työstä. Mahtavaa, eikö? Käy lukemassa lisää meidän palvelustamme: Kevytyrittäjyys – mitä se on? I FLOY.fi -kevytyrittäjyys

 

E-URHEILU?

Tuhansia pelitunteja, miljoonatuloja, RGB-valoja ja jättiareenoita täynnä hurraavia faneja. Se on puoli, joka e-urheilusta usein tuodaan esiin. Mikäli kertoo työskentelevänsä e-urheilun parissa, tulee ensimmäisenä monille mieleen joko pelaajat tai striimaajat, ja nämä ovatkin – ehkä selostajien ohella – näkyvin osa esportsia. Suomalaisittain tunnetuimpia persoonia ovat esimerkiksi tällä hetkellä Ninjas in Pyjamasin CS:GO pelaaja Aleksi “Aleksib” Virolainen ja peli- ja IRL-striimaaja Anssi “AndyPyro” Huovinen, joille on rakentunut vankka fanikunta, jotka seuraavat heidän tekemisiään suurella mielenkiinnolla.

Pelaajien ja striimaajien työtä on helppo seurata striimien välityksellä, ja vaikka jättiturnauksiin ei pääsisi osallistumaan paikan päälle, välittyy tunnelma ilmaisten Twitch-lähetysten kautta kotisohvillekin. Nämä sarjat ja turnaukset ovatkin näkyvin osa pelaajien työtä, mutta ammattipelaajan arkeen kuuluu myös paljon muuta: kurinalainen harjoittelu ja taktiikoiden läpikäynti ovat ratkaiseva osa menestystä, mutta sen lisäksi he edustavat organisaatiota ja itseään erilaisten sisältöjen kautta. Pelaajia – kuten myös striimaajia, jotka edustavat jotakin organisaatiota – käytetään erilaisissa markkinointi- ja yhteistyösisällöissä.

Mitä töitä voit laskuttaa e-urheilun parissa?

 

Vaikka pelaajat ja striimaajat ovat e-urheilun ja pelaamisen keskiössä, ei ala jatkaisi kasvuaan ilman monipuolista ammattilaisjoukkoa, jotka tekevät työtään usein kulisseissa. Esports työllistää niin myynninosaajia, sisällöntuottajia, graafikoita, valmentajia kuin tapahtumatuottajiakin – ja monia, monia muita ammattilaisia. Työtehtävät ovat usein myös projektiluontoisia sekä hyvin monipuolisia.

Työtehtävien monipuolisuus on näkynyt myös esimerkiksi EXENin arjessa: organisaation väki on ollut rakentamassa pelipisteitä festareille, järjestänyt turnauksia Prismoissa ja tänä syksynä käynnistettiin CS:GO-akatemiatoiminta 16-25-vuotiaille jyväskyläläisille sekä pelikerhotoiminta yläkouluikäisille yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Työskentely e-urheilun kulisseissa voi usein olla projektiluontoista juurikin tapahtumien ja turnausten järjestelyissä, pelikerhojen ohjaamisen ja valmentamisen tai erillisten somekampanjoiden johdosta. E-urheilualalla onkin täysin tavallista törmätä samoihin naamoihin useampien eri toimijoiden palveluksessa, sillä moni toimii ja työllistää itsensä freelancerina. Taitaville osaajille löytyy aina kysyntää, ja työtilauksia voikin sadella useista organisaatioista. Kevytyrittäjyys sopii tähän tilanteeseen paremmin kuin hyvin: Voit keskittyä työsi tekemiseen ja projektien aikatauluttamiseen ilman huolta pakollisista maksuista tai kirjanpidosta.

Ala kasvaa jatkuvasti, ja Suomessakin järjestetään yhä suurempia pelaamiseen ja e-urheiluun liittyviä tapahtumia, jolloin osaaville tekijöille on entistä suurempi tarve. Nyt on hyvä aika tutustua kevytyrittäjyyden tuomiin mahdollisuuksiin, ja tehdä omista unelmista totta!

Aloita FLOY kevytyrittäjänä

Kokeile kevytyrittäjyyttä matalalla kynnyksellä. Aloita rekisteröitymällä ilmaiseksi, ja pian pääset laskuttamaan luovasta työstäsi helposti!

HAE