Toimiala

Kääntäjät

Kevytyrittäjyys tulkkina: Miksi valita tällainen työmuoto?

Kevytyrittäjyys tarjoaa monia etuja tulkkausalan ammattilaisille

1. Työn vapaus ja joustavuus

Kevytyrittäjänä voit säädellä työaikojasi ja ottaa vastaan tulkkauksia oman aikataulusi mukaan. Tämä antaa sinulle vapautta sovittaa työ perhe-elämän, opiskelun tai muiden sitoumusten kanssa.

2. Oman työn hallinta

Kun olet kevytyrittäjä, olet oman työsi pomo. Voit valita, minkälaista tulkkausta haluat tehdä ja mitkä kielet ovat erityisosaamistasi.

3. Asiakassuhteiden ylläpito

Kevytyrittäjänä voit luoda pitkäaikaisia asiakassuhteita ja rakentaa oman asiakaskuntasi. Tyytyväiset asiakkaat palaavat luoksesi säännöllisesti ja suosittelevat sinua muille.

 

4. Byrokratia helppous

Kevytyrittäjänä sinun ei tarvitse huolehtia byrokraattisista velvollisuuksista, kuten laskutuksesta ja veroista. Palveluntarjoaja hoitaa nämä asiat puolestasi, joten voit keskittyä tulkkaukseen.

Miten hankkia töitä ja asiakkaita kevytyrittäjänä tulkkina?

Luo ammattimainen profiili

Kun rekisteröidyt kevytyrittäjäksi, luo houkutteleva ja ammattimainen profiili verkossa, esimerkiksi LinkedInissä. Kerro tarkasti, millaisia kielipalveluita tarjoat, minkälaista kokemusta sinulla on ja mitkä kielet ovat erityisosaamistasi.

Some-läsnäolo

Luo oma ammattimainen some-profiili ja käytä sitä tietojen jakamiseen, kuten tulkkauspalvelujen saatavuudesta.

Tässä muutamia vinkkejä:

Selkeä portfolio

Jaa esimerkkejä aiemmista tulkkausprojekteistasi ja näytä osaamisesi eri kielipareissa.

Yhteystiedot

Varmista, että asiakkaat löytävät sinut helposti ja voivat ottaa sinuun yhteyttä vaivattomasti.

Palvelukuvaus

Kerro selkeästi, millaisia tulkkauspalveluita tarjoat, minkälaista tulkkaustekniikkaa käytät ja mitkä kielet ovat erityisosaamistasi.

Sosiaalinen media

Hyödynnä sosiaalista mediaa, kuten Facebookia tai Twitteriä, tavoittaaksesi potentiaaliset asiakkaat ja ylläpitääksesi ammattikontakteja.

Jaa tietoa ja vinkkejä kielipalveluihin liittyen

Pidä profiilisi päivitettyinä säännöllisesti, jotta asiakkaat näkevät, että olet aktiivinen ja käytettävissä.

Vuorovaikutus seuraajien kanssa vastaamalla heidän kysymyksiinsä ja kommentteihinsa.

Suositukset ja arvostelut

Suositukset ja arvostelut ovat tärkeä tapa rakentaa luottamusta asiakkaiden keskuudessa.

Tässä joitakin vinkkejä niiden hyödyntämiseen:

  • Pyydä asiakkailtasi suosituksia ja arvosteluja, kun olet suorittanut onnistuneen tulkkauksen. Voit tehdä tämän sähköpostitse tai tekstiviestillä ja tarjota pienen kannustimen kiitokseksi.
  • Anna selkeät ohjeet siitä, miten asiakkaat voivat jättää arvostelun tai suosituksen ja korosta heidän mielipiteidensä tärkeyttä.
  • Kiitä asiakkaitasi arvosteluista ja suosituksista, jotta osoitat kiitollisuutesi ja vahvistat asiakassuhteen.
  • Käsittele mahdolliset negatiiviset arvostelut ammattimaisesti ja pyri ratkaisemaan asiakkaan huolenaiheet.
  • Tulkkausalan kevytyrittäjänä voit hyödyntää suosituksia ja arvosteluja luodaksesi luottamusta ja houkutellaksesi uusia asiakkaita. Toivotamme sinulle menestystä kevytyrittäjänä tulkkina!

Avaa tili jo tänään!

Kääntäjät – FLOY laskutuspalvelun avulla saat keskittyä työhösi ja hoidat laskutuksen helposti.

Toimitko kääntäjänä vai onko sinulla toiveissa aloittaa kääntäjän työt? Käytä aikasi tehokkaasti ja jätä meille paperityöt.

Kevytyrittäjyys on viime vuosina kasvattanut suosiotaan, ja yhä useampi yrittäjä haluaa hyödyntää tätä uutta tapaa toimia. Kevytyrittäjyys tarjoaa yrittäjälle mahdollisuuden tehdä töitä ilman, että hänen tarvitsee perustaa omaa yritystä. Tämä on erityisen houkuttelevaa monille kääntäjille, jotka haluavat keskittyä käännöstöihin eivätkä halua käyttää paljon aikaa ja vaivaa yrityksen perustamiseen ja hallinnoimiseen.

Kevytyrittäjyys tarkoittaa sitä, että yrittäjä toimii yhteistyössä kevytyrittäjyyspalvelun tarjoajan kanssa. Kevytyrittäjä laskuttaa asiakkaaltaan palvelun tarjoajan kautta, ja palvelun tarjoaja hoitaa yrittäjän puolesta kaikki verot ja lakisääteiset velvoitteet. Kevytyrittäjyyspalvelu veloittaa yrittäjältä pienen palkkion laskutuspalvelusta, ja yrittäjä saa käyttöönsä kaikki tarvitsemansa työkalut ja tietotaidon yrittämiseen.

Kääntäjän työ

Perinteisesti kääntäjän työn tehtäviin kuuluu tekstien kääntämistä kielestä toiseen. Tekstit voivat olla mitä tahansa kirjoista elokuvien tekstityksiin tai vaikkapa kodinkoneiden käyttöohjeisiin. Kääntäjän työssä tarvitaan paljon osaamista, luovuutta, yhteistyötaitoja ja oma-aloitteisuutta, ja tästä syystä kevytyrittäjyys on loistava vaihtoehto kääntäjälle: Voit uppoutua työhösi täysillä, ilman stressiä paperitöistä, sillä FLOY Kevytyrittäjäpalvelu hoitaa muun muassa kirjanpidon puolestasi. 

Monet eri toimialat tarvitsevat ammattimaisia kääntäjiä, ja töitä voikin olla tarjolla niin valtiolla kuin vaikka mainostoimistoissa. Kääntäjät voivat myös toimia esimerkiksi opettajina. Olivatpa työtehtäväsi minkälaisia tahansa, voit laskuttaa ne helposti FLOYn kautta.  

Työkokemus jo opiskelujen aikana mahdollistaa kääntäjälle osaamisen syventämisen ja tärkeiden työelämäverkostojen luomisen, ja kevytyrittäjänä voit helposti yhdistää työnteon ja opiskelun. Voit itse määritellä työaikasi ja -määräsi, ja kevytyrittäjyys sopii loistavasti myös esimerkiksi silloin, kun etsit kesätöitä. Mikäli saat opintotukea, muista tarkistaa tulorajasi Kelan sivuilta. https://www.kela.fi/opintotuki-omat-tulot  

FLOY kevytyrittäjyys sopivat erinomaisesti kääntäjille. Kevytyrittäjänä voit päättää itse, kenelle teet töitä, milloin ja mihin hintaan. FLOY hoitaa laskutukseen liittyvän byrokratian. 

  • Et tarvitse omaa yritystä tai y-tunnusta.
  • Päätä itse, kenelle työsi teet, milloin ja mihin hintaan.
  • Et ole kirjanpitovelvollinen
  • Saat rahat palkkana tilillesi
  • Aloittaminen on aina ilmaista, eikä sinun tarvitse sitoutua palveluun- voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa

FLOY kevytyrittäjä palveluun rekisteröityminen on ilmaista ja maksat vain silloin, kun laskutat tekemästäsi työstä.

Käy lukemassa lisää meidän palvelustamme: Kevytyrittäjyys – mitä se on? I FLOY.fi -kevytyrittäjyys

Aloita FLOY kevytyrittäjänä

Kokeile kevytyrittäjyyttä matalalla kynnyksellä. Aloita rekisteröitymällä ilmaiseksi, ja pian pääset laskuttamaan luovasta työstäsi helposti!

HAE