Opiskelijat

Opiskelijat kevytyrittäjänä – mahdollisuus kerryttää osaamista & tuloja!

Opiskelijoita kannustetaan jo opintojen aikana etsimään oman alansa töitä, jotta käytännön osaamista ja työkokemusta löytyy siinä vaiheessa, kun valmistuminen on käsillä. Opiskelun ja työelämän yhdistäminen voi kuitenkin olla rankkaa – mutta sen ei ole pakko olla!

Kevytyrittäjyys on yhä suositumpi tapa tehdä töitä monen opiskelijan keskuudessa. Se tarjoaa opiskelijoille joustavan tavan ansaita rahaa opintojen ohella, kun perinteiset työsuhteet eivät välttämättä sovi elämäntilanteeseen.

 

img-8

FLOY kevytyrittäjänä voit päättää itse, kenelle teet töitä, milloin ja mihin hintaan. FLOY hoitaa laskutukseen liittyvän byrokratian.

Luot vain tilin, laskutat tekemästäsi työstä, eikä sinun tarvitse miettiä yrityksesi paperitöitä, sillä kaikki hoituu puolestasi.

  • Et tarvitse omaa yritystä tai y-tunnusta.
  • Päätä itse, kenelle työsi teet, milloin ja mihin hintaan.
  • Et ole kirjanpitovelvollinen
  • Saat rahat palkkana tilillesi
  • Aloittaminen on aina ilmaista, eikä sinun tarvitse sitoutua palveluun- voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa

Muista kuitenkin, että kevytyrittäjyys voi vaikuttaa opintotukeen, kuten kaikki muukin veronalainen tulo. Kela huomioi kaikki veronalaiset bruttotulosi sekä ulkomailta saadut tulot, ja sinun tulee itse huolehtia siitä, ettei tulorajasi ylity.

FLOY kevytyrittäjä palveluun rekisteröityminen on ilmaista ja maksat vain silloin, kun laskutat tekemästäsi työstä. Mahtavaa, eikö? Käy lukemassa lisää meidän palvelustamme: Kevytyrittäjyys – mitä se on? I FLOY.fi -kevytyrittäjyys

 

Työnteko ja opintotuki

Korkeakouluopiskelijan opintotukikuukausien määrä riippuu suoritettavan tutkinnon laajuudesta sekä siitä, milloin ensimmäiset korkeakouluopinnot on aloitettu. Tarkemmat tiedot opintotukikuukausien määrästä löydät KELAn sivuilta (linkki: https://www.kela.fi/opintotukiaika-yliopisto-opinnot)

Vuositulorajasi määräytyy sen mukaan, kuinka monelta kuukaudelta olet nostanut opintotukea. Jos esimerkiksi nostat opintotukea 9 kuukaudelta, on tuloraja 18 720 euroa vuodessa. Voit tienata rahat missä vaiheessa vuotta tahansa, mutta mikäli tuloraja ylittyy, voi KELA periä opintotukia takaisin.

Parhaat vastaukset opintotukeen liittyen saat aina KELAsta, mutta myös me autamme mielellämme tarvittaessa! Aloita työkokemuksen kerryttäminen jo tänään FLOY Kevytyrittäjänä.

Opiskelijan muistilista:

  • Kevytyrittäjyys sopii hyvin opintojen kaveriksi, sillä voit itse määritellä työajat ja -määrän.
  • Voit itsellesi mieluisalla tavalla kerryttää osaamista ja työkokemusta samalla kun saat työstäsi palkan
  • Sinun tulee itse huolehtia, ettet ylitä tulorajaasi tai että muistat ilmoittaa siitä Kelalle: Jos vuosituloraja ylittyy, KELA perii maksettuja opintotukia takaisin. FLOYn palvelussa näet helposti laskuttamasi määrän, ja pysyt kärryillä tienatuista euroista!

 

 

Aloita FLOY kevytyrittäjänä

 

Kokeile kevytyrittäjyyttä matalalla kynnyksellä. Aloita rekisteröitymällä ilmaiseksi, ja pian pääset laskuttamaan luovasta työstäsi helposti!

HAE